Wednesday, March 07, 2007

Räjähde-expertin lausunnot

Eurooppalainen räjähde-expertti Danny Jowenko on ollut salaliittolaisten suosiossa eräiden kommenttien takia. Hänelle näytettiin videokuvaa WTC7:n sortumisesta.

"It's a professional job, without a doubt. They know exactly what they are doing."

Sitten hänelle kerrotaan, että kyseessä oli syyskuun 11. tuhoutunut rakennus. Hän ei tiennyt asiasta mitään. Hänelle ei näytetty WTC7:n vahingoittunutta puolta.

Sain vasta tänään tietää, että sama expertti on myös kommentoinut WTC-tornien tuhoutumista. Hänelle näytetään taas kannettavalta tietokoneelta WTC-torneja.

Jowenko selittää, että sortumisjärjestys selittyy törmäyskohtien korkeudella. Matalampi törmäys on suuremman rasitteen alla, enemmän kerroksia törmäyskohdan päällä, joten se romahtaa tietenkin ensin. Korkeampi on pienemmän rasituksen alla, joten sen sortumisen alkamiseen menee enemmän aikaa. Danny huomaa myös, että romahdus alkaa juuri siitä kohtaa missä kone on törmännyt torniin. Ja koska Danny tietää miten rakennuksia räjäytetään, osaa hän selittää myös miksi mitkään räjähteet eivät laukaisseet romahtamista. Tulipalo olisi räjäyttänyt sytyttimet (320 celsiusta), ja tästä olisi seurannut räjähteiden aktivointi. Niin ei käynyt.

"But don't tell me they put explosives on all 100 floors. That's not possible."

Miksi?

"It would take a year."

Labels: ,

5 Comments:

At 7:24 AM, Anonymous Anonymous said...

Jälleen uskomaton ajatusleikki:

A. Rakennuksen murskaantumiseen vaaditaan valtavasti räjähteitä, ja niiden asentaminen vie useita kuukausia.

B. Rakennus murskaantuu ilman räjähteitä.

valitse.

 
At 6:48 AM, Anonymous Paholaisen Asianajaja said...

Suosittelen katsomaan koko videon. Huomaat, että Danny kertoo panostuksen kestävän kauan aivan toisen syyn kuin murskaantumisen takia. Videolla on kohtaus, jota salaliittoteoreetikot ovat joskus käyttäneet evidenssinä sille, että WTC:ssä oli pommeja.
Palomies muistelee pamahduksia ja viittoo kädellään kerrosten alastuloa, "boom, boom, boom, boom."

Tämän takia Danny kertoo - aivan oikein - että usean kerroksen panostaminen kestäisi useita kuukausia.

 
At 5:32 AM, Anonymous Anonymous said...

Niin, eli missä oli se logiikka? Rakennuksia ei voitu Jowenkon mielestä panostaaa koska se olisi kestänyt kuukausia => rakennukset murskaantuivat ilman räjähteitä ?

 
At 3:05 PM, Blogger Paholaisen Asianajaja said...

Panostaminen olisi vaatinut useita kuukausia, ja ympäriinsä tornia, joten milloin se tapahtui?

 
At 2:21 AM, Anonymous Anonymous said...

No eiköhän panosten asentamiselle aikaa ole ollut, eihän tuollaista operaatiota muutenkaan kovin nopeasti suunnitella... Ihmisten kantoja on helppo käännyttää pelottelulla... Käyttäkää aivojanne.

 

Post a Comment

<< Home