Wednesday, January 24, 2007

Vapaa pudotus

Eräs yleisimmistä väittämistä joka tulee vastaan salaliittoihin uskovien viesteissä. Kuulemma WTC-tornit romahtivat alas niin nopeasti, että kyseessä ei voi olla pelkkä painovoiman aiheuttama romahtaminen. Joten loogisesti ajatellen rakennukset tulivat alas hallitun räjäyttämisen avulla.

Mutta katsotaan mitä oikeasti tapahtui syyskyyn 11. päivä. WTC-tornit tulivat alas nopeasti. Siinä ei mennyt montaa tuntia. Suosituin väittämä romahduksen aiheuttajaksi on termiitti (engl. thermite). Tämä teräksen sulattava aine onkin nopea tapa leikata terästä. Eräs pikkuinen ongelma on siinä, että termiitti ei tuota räjähdysääniä palaessaan. Lisäksi, jotta sillä voisi leikata pystysuoria teräspalkkeja, pitäisi sitä olla paljon ja erikoisten asennusten kera. Eli runsaasti töitä satojen ja satojen teräspalkkien kohdalla. Miten ja milloin sellaiset on asennettu WTC-torneihin? Emme saa koskaan kuulla vastausta.

Eräs tapa todistella termiitin käyttöä syyskuun iskuissa on se, että tornien katutasosta nousi valkoista savua ennen romahdusta ja sen aikana. Tästä on useita valokuvia. Termiittireaktiosta syntyy valkoista savua. Ergo, WTC-iskuissa käytettiin termiittiä.Mutta jatkan termiitti-aiheesta myöhemmin.Miksi sitä käytettiin WTC-tornien juuressa? Tornien romahtaminen alkoi lentokoneiden törmäyskohdista,eli tornin huipulta. Romahtaminen jatkui huipulta alaspäin. Se ei tapahtunut siten, että alakerta pamahtaa palasiksi ja yläkerrokset romahtavat sen päälle, kuten hallituissa rakennusten puruissa on tapana tehdä.

Mutta palataan vapaan pudotuksen ongelmaan. Mitä vapaa pudotus oikein on? Kun pudotat esineen vaikkapa korkean talon katolta, niin se putoaa alas tietyllä nopeudella ilman aiheuttamaa kitkaa vastaan. Kunhan ensin pääsee kiihtymään siihen. Eli jos jokin esine pääsee putoamaan esteettä alaspäin se saavuttaa vapaan pudotuksen nopeuden. WTC-tornit olivat reilu 410 metriä korkeita. Jotkut ihmiset saavat niiden romahtamisajaksi n.8 sekuntia. Toiset saavat hieman enemmän, eli 10-15 sekuntia. Noh, sillä ei oikeastaan ole väliä. Tarkastellaan mitä romahtavien tornien ulkopuolella tapahtui. Romahdus siis alkoi lentokoneiden törmäyskohdasta ja eteni siitä alaspäin. Nämä valokuvat kuitenkin aiheuttavat tiettyjä ongelmia niille ihmisille jotka väittävät romahduksen edenneen vapaan pudotuksen nopeudella. Useimmat osaavatkin nykyään väittää, että romahdus tapahtui "melkein" vapaan pudotuksen nopeudella.

http://www.911myths.com/assets/images/Collapse.jpg

Huomatkaa kuinka tornin ulkopuolella putoaa rojua. Huomatkaa kuinka roju on alempana kuin romahduskohta. Eli roju putoaa nopeammin kuin romahtaminen etenee. Jos roju putoaa vapaan pudotuksen nopeudelle (olettakaamme että se on kerinyt kiihtymään siihen nopeuteen), niin romahdus selvästikin etenee hitaammin kuin vapaa pudotus.

Linkki: http://www.911myths.com/html/freefall.html

Labels:

2 Comments:

At 1:41 AM, Anonymous Anonymous said...

Katsokaa ennemmin liikkuvaa kuvaa ja todetkaa itse putoamisen nopeus. Thermiten googlettamalla löytyy myös mielenkiintoisia kuvia.

 
At 8:11 AM, Anonymous Anonymous said...

Nyt on menny asianajajalla puurot ja vellit sekasin. No, asianajajanhan kuulukin sekoittaa...

Kun "totuuslaiset" puhuvat 9/11 yhteydessä "vapaasta pudotuksesta", niin he tarkoittavat WTC torni nro 3:n romahtamista. WTC3 oli matalampi rakennus niiden kahden vieressä, joihin koneet törmäsivät. WTC3 romahti tai räjäytettiin useita tunteja WTC1:n ja 2:n romahdusten jälkeen.

 

Post a Comment

<< Home